of 60941 LinkedIn

Parkeerapp haalt bakzeil na kritiek

De parkeerapp LekkerParkeren gaat toch geen bezoekersuren doorverkopen aan derden. Dat heeft het bedrijf in een verklaring op haar website bekendgemaakt. Het gemeentebestuur van Den Haag uitte vorige week forse kritiek na de lancering van de app.

De parkeerapp LekkerParkeren gaat toch geen bezoekersuren doorverkopen aan derden. Dat heeft het bedrijf in een verklaring op haar website bekendgemaakt. Het gemeentebestuur van Den Haag uitte vorige week forse kritiek na de lancering van de app.

Kritiek

Ook in de Amsterdamse gemeenteraad werd, in navolging van Den Haag, kritiek geuit. Met de app konden inwoners van grote steden de parkeeruren die ze krijgen met een bezoekersvergunning, verkopen aan derden. Parkeren tegen bezoekerstarief is vaak de helft goedkoper dan regulier betaald parkeren, en is bedoeld om vrienden en familie tijdens huisbezoek niet op grote parkeerkosten te jagen. Met de app konden Hagenaars hun eigen bezoekersuren doorverkopen aan niet-bezoekers. Ze zouden dan de voordelen delen met de parkeerders, en de app streek per transactie een bedrag op.

 

Fel

Maar de Haagse wethouder Robert van Asten (Mobiliteit, D66) reageerde fel op het verdienmodel van de app. Hij waarschuwde inwoners van de stad om niet in zee te gaan met het bedrijf, en kondigde aan LekkerParkeren de toegang tot het gemeentelijke parkeersysteem te ontzeggen. Volgens de wethouder is de app in strijd met de voorwaarden van de parkeervergunning.

 

Geschrokken

Na de kritiek trekt internetondernemer Vincent Biekman nu de stekker uit het doorverkopen van de berzoekeruren, niet alleen in Den Haag maar ook landelijk. ‘Helaas zijn wij in de afgelopen dagen in de media  door politici weggezet met termen als “zwendelaars” en “handige harry’s”. We hebben veel enthousiaste reacties ontvangen van onze gebruikers, maar zijn geschrokken en diep geraakt van het verwijt dat onze app illegaal of dubieus zou zijn. LekkerParkeren is daarbij van mening dat de doelstelling van de app: het creëren van een gebruiksvriendelijke app met daarin een win-win situatie voor iedereen, niet meer haalbaar is.’

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door frank op
Het lijkt wel of dat sommige "ondernemers" denken dat het bouwen van een app ook gelijk betekent dat alle wetten in de prullenbak kunnen.... en dat een beetje logisch nadenken ook niet meer hoeft...

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners