of 63000 LinkedIn

Overijssel niet blij met voorgestelde herziening luchtruim

Volgens de gemeenten en de provincie Overijssel zaait het Rijk opnieuw verwarring in de al jaren voortslepende discussie over de inzet van Lelystad Airport als vakantievliegveld.
Reageer

Overijssel is niet te spreken over de nieuwe plannen van het Rijk voor de indeling van het luchtruim. Met name het ontbreken van duidelijkheid over laagvliegen vanaf Lelystad Airport is onacceptabel, vinden elf Overijsselse gemeenten en de provincie. Zij hebben dinsdag een zienswijze ingediend op de concept-voorkeursbeslissing herziening luchtruim van het ministerie van Infrastructuur.

Verwarring
Volgens de gemeenten en de provincie zaait het Rijk opnieuw verwarring in de al jaren voortslepende discussie over de inzet van Lelystad Airport als vakantievliegveld. Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) heeft meer dan eens toegezegd dat laagvliegen vanaf Lelystad Airport voorbij zou zijn als het luchtruim was heringedeeld. Maar in de nieuwe plannen staat er niets over, stelt Overijssel. Zo kan er geen beslissing worden genomen, vinden gemeenten en provincie.

Veel overlast
Onderzoek heeft aangetoond dat de laagvliegroutes van en naar Lelystad veel overlast, geluidshinder en milieuschade veroorzaken. Het laagvliegen is een van de grootste struikelblokken in het voornemen van de minister om Lelystad te openen. Overijssel vindt het onbegrijpelijk dat overheden en samenleving opnieuw niet betrokken zijn bij de toekomstplannen en wil daar betere afspraken over. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners

De nieuwste whitepapers