of 63966 LinkedIn

Overheid pompt 131 miljoen in bereikbaar Amsterdam

Minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu), provinciebestuurder Elisabeth Post en een vertegenwoordiger van het bedrijfsleven ondertekenden donderdag een document.
Reageer

Het Rijk en lagere overheden pompen de komende jaren 131 miljoen euro in de bereikbaarheid van de regio Amsterdam. Van dat geld komt er onder meer ruim 9 kilometer aan spitsstroken bij op de A7/A8 Purmerend-Zaandam-Oostzaan.

Minder in spits
Het bedrijfsleven gaat werknemers onder meer stimuleren om minder in de spits te reizen en eens de elektrische scooter te pakken.

50 maatregelen
Minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu), provinciebestuurder Elisabeth Post en een vertegenwoordiger van het bedrijfsleven ondertekenden donderdag een document. Hiermee geven zij het startsein voor het uitvoeren van 50 maatregelen om de bereikbaarheid van de regio Amsterdam te vergroten. Dat gebeurde tijdens een werkbezoek op Schiphol.

Spoor en water
Het project maakt deel uit van het landelijke programma Better Benutten van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Daarmee is 794 miljoen euro gemoeid. Het ministerie wil het vervoer over het spoor en het water bevorderen en files op de wegen tegengaan.
Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.