of 63966 LinkedIn

Overheden willen forensen verleiden tot fietsen

Er komt een nieuwe snelfietsroute tussen Ede en Wageningen en de fietsenstalling bij station Nijmegen wordt uitgebreid. Dat is het resultaat van nieuwe afspraken tussen Gelderland, minister van Veldhoven (I&W) en Nijmegen.

Er komt een nieuwe snelfietsroute tussen Ede en Wageningen en de fietsenstalling bij station Nijmegen wordt uitgebreid. Dat is het resultaat van nieuwe afspraken tussen Gelderland, minister van Veldhoven (I&W) en Nijmegen.

Investeren

In de overeenkomst “Wij fietsen samen verder” hebben de drie overheden hun samenwerking bekrachtigd om mensen in de provincie Gelderland te verleiden om op de fiets te stappen. Minister van Veldhoven wil meer provincies en steden op deze manier overhalen om te investeren in het verbeteren van fietsroutes en het aanleggen van nieuwe fietsenstallingen.

 

Fietsplannen

Het kabinet heeft ambitieuze fietsplannen: samen met provincies en gemeenten wordt de komende jaren 345 miljoen euro uitgegeven aan maatregelen die Nederlanders moeten stimuleren om de auto te laten staan en de fiets te pakken. Het kabinet heeft zelf 100 miljoen gereserveerd om regionale projecten te versnellen. Van Veldhoven streeft naar een extra 200.000 mensen die met de fiets naar het werk gaan.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Rene Notenbomer (Verbinder in duurzaamheid) op
Fietsen maak je ook aantrekkelijker door fietspaden beter af te schermen. De trend van shared space draagt zeker voor ouderen en kinderen bij aan een gevoel van onveiligheid. Alsof zij de auto's maar in toom moeten houden. Aanvullend: zelfs superluxe fietssnelwegen lopen vaak in de stad vast op een complex verkeerspunt. Optimaliseer niet een klein stukje, maar kijk naar het hele traject. Tip voor de ontwikkelaars: fiets het traject zelf eens in een winterse maandagavondspits :)
Door Carola op
Minister van Veldhoven. Natuurlijk, deze staatssecretaris wordt even gepromoveerd.
Wat een belabberd niveau is BB geworden.
Door Henk Donkers op
Ik ben niet zo bekend in de omgeving maar op de kaart gaat het over ongeveer 7 km.
Om dat kleine stukje nu het thema "Wij fietsen samen verder" mee te geven lijkt me toch wat windowdressing.
Voor die afstand is misschien "Wij lopen samen verder" een beter thema.
Door Joop (medewerker) op
?? Ik fiets al dagelijks en moet constateren dat GEEN ENKEL fietspad voldoet aan de wettelijk maximale breedte voor een fiets. Verder zijn fietspaden ondergeschoven kindjes. Ongelijk, vol kuilen, altijd putdeksels in het fietspad, nooit in de rijbaan voor auto's etc. Ook zo leuk, deze week duidelijk zichtbaar, op de rijbaan voor auto's wordt wel gestrooid, op fietspaden mag je onderuit gaan, niks strooien. En dat terwijl op mijn route wordt beweerd dat het een strooiroute is, niet dus. Dus die 100 miljoen is een druppel op een gloeiende plaat. Laten ze eens dezelfde miljarden investering doen in fietspaden gelijk als bij de rijbanen voor auto's.
Door Ruben op
Beste Hans, wat is dat nu weer voor een opmerking? Wat is het nut van deze nodeloze agitatie?
Door Hans (afdelingsmanager) op
Mijn geweldige oude Porsche 924 doet 't nog prima; blijf 'm heerlijk gebruiken. En 's avonds stoken we onze houtkachel flink op.