of 63623 LinkedIn

Oplossing voor kopers slooprijpe nieuwbouw Helmond

Beeld: Shutterstock
Beeld: Shutterstock
1 reactie

Er gloort een oplossing voor de gedupeerde huiseigenaren van 26 nieuwbouwwoningen in Helmond. De eigenaren van de energieneutrale woningen in het project de Houtse Akker in de Brabantse stad zagen het helemaal niet meer zitten toen bleek dat hun nog niet opgeleverde nieuwbouwwoningen rijp voor de sloop waren. Daardoor bleven de kopers zitten met een verlies van bijna 300.000 euro per gezin. Door tussenkomst van de gemeente, forse kwijtscheldingen door vrijwel alle hypotheekverstrekkers, en bijdragen door de betrokken projectontwikkelaar en aannemersbedrijf BanBouw is dit verlies verlaagd naar 16.000 euro per koper.

Toestemming gemeenteraad

Daarmee zijn de kopers uitgekocht, maakte de gemeente dinsdag bekend. Wel moet de gemeenteraad volgende week nog toestemming geven voor de eigen bijdrage van ruim een half miljoen euro, goed voor 20.000 euro per koper.

 

Positieve toekomst

'Dit is natuurlijk fantastisch nieuws voor de betrokken gezinnen', zei wethouder Erik de Vries (SP) dinsdag. 'Voor hen komt er een eind aan een drama en ontstaat er weer zicht op een positieve toekomst.'

 

Ruzie

De woningen hadden al in 2019 opgeleverd moeten worden. Door een ruzie tussen de projectontwikkelaar en de bouwer kwam het project in het slop te zitten. De gezinnen moesten elders ruimte zoeken en zaten met dubbele maandlasten. Begin dit jaar werd ook nog bekend dat de woningen in dermate slechte staat verkeren dat ze moeten worden gesloopt.

 

Bouwdrama

Helmond vindt het onacceptabel dat dit 'bouwdrama' zich heeft kunnen voordoen. Dit mag niet nog eens gebeuren, aldus de gemeente. 'Niet in Helmond maar eigenlijk nergens in Nederland. Daarom hebben wij een beroep gedaan op de Nederlandse Vereniging van Banken, Bouwend Nederland, het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Neprom, Vereniging Eigen Huis én alle leden van de Tweede Kamer om oog te hebben voor misstanden als deze en zich ervoor in te zetten om herhaling te voorkomen.' (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
















Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door W. van den Bosch op
Geprivatiseerd bouwtoezicht is vast de oplossing *proest*