of 65101 LinkedIn

Oostelijke provincies adviseren over laadpalen

De provincies Gelderland en Overijssel gaan gemeenten ondersteunen bij het maken van beleid voor de installatie van laadpalen voor elektrische auto’s. Samen met andere maatregelen willen de provincies het laadpalennetwerk in het Oosten sneller aanleggen.

De provincies Gelderland en Overijssel gaan gemeenten ondersteunen bij het maken van beleid voor de installatie van laadpalen voor elektrische auto’s. Samen met andere maatregelen willen de provincies het laadpalennetwerk in het Oosten sneller aanleggen.

Versnelling 

Ook in Oost-Nederland rijden steeds meer elektrische voertuigen waar oplaadpalen voor nodig zijn. Maar de aanleg daarvan gaat langzamer dan de groei van het aantal e-auto’s. Om de aanleg te versnellen hebben beide provincies de Gelders-Overijsselse Regionale Aanpak laadinfrastructuur (GO-RAL) opgesteld met gemeenten en netbeheerders

 

Tred

Met de aanpak willen de provincies dat gemeenten zorgen voor een duidelijk beleid om een dekkend laadnetwerk uit te rollen, die gelijke tred houdt met de groei van het wagenpark. Maar daarvoor is kennis over plaatsingsbeleid en beleidsvisie nodig, en niet iedere gemeente heeft daarvoor specialisten in huis. Speciale ‘laadconsulenten’ gaan de gemeenten helpen met het opstellen van een laadvisie en worden hun ervaringen en inzichten gedeeld met andere gemeenten.

 

Aanbesteden

Daarnaast gaan de provincies de gemeenten ook ondersteunen door gezamenlijk de aanschaf van laadpalen aan te besteden. De provincies werken samen aan locaties voor snelladers en zogenaamde Clean Energy Hubs, en in de uitrol van laadpalen op private grond.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Henk op
$hans.: je hebt vast een leuke baan bij de provincie om daar dit soort hobby s te bedrijven
Door hans de gruil op
Goed initiatief van Gelderland en Overijssel. Zoals het woord GO- RAL al aangeeft, zorg dat dit regionaal en niet gemeentelijk wordt uitgerold.En zeker niet door de markt.
Door drs. E. Nabled op
@ Henk: eens. Die provincies proberen van alles om nog een beetje relevant te lijken. Noord-Holland bemoeit zich al met een heuse taskforce met de 'circulaire inkoop' door restaurants in o.a. Haarlem!! Opheffen die zooi en het geld - heel veel - verdelen onder de Noord-Hollanders.
Door henk op
Het is geen provinciale taak om zich te bemoeien met laadpalen. Dat is iets voor Shell of Esso. Daar mogen inwoners van Gelderland niet aan mee betalen of capaciteit in stoppen. Laat de provincie eens gaan na denken over de accuberg, het plastic afval van deze plastic auto's e.d.

Vacatures

Van onze partners

De nieuwste whitepapers