of 59561 LinkedIn

Omstreden fosforfabriek Thermphos in financiële problemen

Nadat fosforfabriek Thermphos al onder druk stond wegens onveiligheid en vele boetes kreeg wegens vervuiling zit het nu in financiële problemen.
Reageer

De fosforfabriek Thermphos in Vlissingen vraagt uitstel van betaling aan. Dat maakte het bedrijf maandag bekend.

Veiligheid in geding
Thermphos was vaak in het nieuws omdat de veiligheid in het geding was. In mei 2009 kwamen twee werknemers om door een ongeval in de fabriek. Sindsdien wezen diverse onderzoeken uit dat het met de veiligheid nog steeds niet goed gesteld is.

Ook deed de fabriek te weinig om vervuiling tegen te gaan. Vorige maand nog kreeg Thermphos een boete van een ton. In juli legde de provincie ook al een boete van een ton op, omdat op 29 mei te veel cadmium werd uitgestoten. Eerder dit jaar kreeg Thermphos twee boetes van 50.000 euro vanwege een te hoge cadmiumemissie.De fabriek werd in 2010 nog met sluiting bedreigd vanwege milieuvervuiling en is daarna aan strenge controles gehouden.
 
Geen faillisement 

Directeur Rob de Ruiter benadrukte op een persconferentie dat er geen sprake is van een faillissement. Volgens hem heeft Thermphos last van fosfor uit Kazachstan dat op de markt wordt gedumpt.

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.