of 64707 LinkedIn

Omgevingswet wel, nee, toch niet controversieel

Schrik niet, het is een procedureel foutje, bezweert de persvoorlichter van de Tweede Kamerfractie van D66.  Daardoor staat de invoering van de Omgevingswet ineens op de lijst met controversiële onderwerpen die het demissionaire kabinet voor zich uitschuift.

Het is een procedureel foutje, bezweert de persvoorlichter van de Tweede Kamerfractie van D66. Daardoor staat de invoering van de Omgevingswet ineens op de lijst met controversiële onderwerpen die het demissionaire kabinet voor zich uitschuift. 

Blaren
D66 stemde deze week met de oppositie mee, die de Omgevingswet niet meer door dit kabinet wil laten behandelen. Een controversieel besluit, omdat de eigen minister, Ollongren, zich de afgelopen maanden de blaren op de tong heeft gepraat om haast te maken met de invoering van de ruimtelijke mammoetwet. Met het controversieel verklaren van de wet lijkt de invoering ervan per 1 januari 2022 – zoals de minister graag wil ­– zo goed als onmogelijk.

Aan de kersen
De grootste hobbel die de minister nog moet nemen, leek tot dusverre de Eerste Kamer. Daarmee moet Ollongren eind februari nog aan de kersen over onder meer het digitale stelsel en extra financiering voor gemeenten. De Eerste Kamer wil daar eerst meer helderheid over, voor ze al dan niet met de invoering per 1 januari 2022 instemt. Maar de wet op voorhand voorlopig blokkeren door die controversieel te verklaren, deed de Eerste Kamer niet.

Fout
De Tweede Kamer deed dat dus wel. ‘Bijzonder: D66, van minister Kajsa Ollongren, hielp de oppositie aan een meerderheid’, twitterde Tweede Kamerlid Paul Smeulders (Groen Links). Hij vermoedde een fout. En dat is het, erkent de persvoorlichter van D66. ‘Komende dinsdag zullen we bij de stemming in de Tweede Kamer de Omgevingswet niet controversieel verklaren.’  

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door mr. S.T. Dieters (ex-advocaat sociale rechtshulp) op
dit is dus schoolvoorbeeld waarom burger deze overheid niet langer legitiem acht

Vacatures

Van onze partners

De nieuwste whitepapers