of 59318 LinkedIn

Nuenen doet aangifte om fraude bij grondaankopen

Eerder werd bekend dat de Brabantse gemeente mogelijk bij in totaal 13 grondaankopen is benadeeld omdat er verschillen werden ontdekt tussen taxaties en de bedragen die de gemeente heeft betaald.
1 reactie

De gemeente Nuenen gaat aangifte doen vanwege vermoedens van fraude bij grondaankopen. Burgemeester en wethouders hebben dat dinsdag besloten naar aanleiding van de uitkomsten van een integriteitsonderzoek.

Geheim onderzoek

Eerder werd bekend dat de Brabantse gemeente mogelijk bij in totaal 13 grondaankopen is benadeeld omdat er verschillen werden ontdekt tussen taxaties en de bedragen die de gemeente heeft betaald. De schade is geschat tussen 5 en 7 miljoen euro. Naar aanleiding van de eerste berichten werd in december al een topambtenaar geschorst. Het integriteitsonderzoek blijft geheim. De gemeente wilde dinsdag verder niets kwijt over de zaak.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door idzes (wao) op
het zal wel niet de eerste Gemeente zijn en nog lang niet de laatste. als meer gemeenten deze onderzoeken zouden doen dan zouden er vele achter komen dat het niet klopt met de aankoop van grond.