Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Noord-Brabant door met zelfde busvervoerders

Arriva en Veolia waren voor beide gebieden in de race. Voor Oost-Brabant deed ook Syntus nog mee.

17 december 2013

Veolia en Arriva blijven ook vanaf 2015 het busvervoer in Noord-Brabant verzorgen. De provincie heeft dat dinsdag bekendgemaakt.

Tilburg wisselt

Veolia blijft rijden in West-Brabant, Arriva blijft rijden in Oost-Brabant. Alleen Tilburg krijgt door een gebiedswijziging te maken met een wisseling. Arriva gaat in Tilburg rijden. Arriva en Veolia waren voor beide gebieden in de race. Voor Oost-Brabant deed ook Syntus nog mee.

Elektrische bussen 

Gedeputeerde Ruud van Heugten wilde dinsdag niet precies onthullen wat de doorslag heeft gegeven, maar hij zegt dat het niet alleen de prijs was. Veolia scoorde bijvoorbeeld punten door het aanbod om de stadsdienst Breda vanaf 2015 volledig elektrisch te gaan rijden. Veolia zet in Breda 34 grote elektrische bussen in. Breda is zo de eerste stad van Europa waar alleen elektrisch wordt gereden, aldus de provincie. Geld voor de stadsdienst in Oss was er niet meer. Brabant staat bekend als een grote opdracht voor busbedrijven. De provincie heeft per jaar ongeveer 59 miljoen euro beschikbaar voor het busvervoer.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Likoed Nederland / Vereniging
Mooi dat de leugens van de FNV geen effect hebben gehad.

http://likud.nl/2013/12/het-bedrog-van-de-palest …
Advertentie