of 60831 LinkedIn

Nederland krijgt prijs voor aanpak milieurampen

Reageer
De Nederlandse overheid heeft donderdag in Brussel een 'Green Star Award' gekregen. Dat is een prijs voor bedrijven, organisaties of regeringen die zich sterk hebben gemaakt voor het voorkomen, voorbereiden op of reageren op de milieugevolgen van rampen.

Gezamenlijk initiatief
De prijs is een gezamenlijk initiatief van de onafhankelijke milieuorganisatie het Internationale Groene Kruis, UNEP (het milieuprogramma van de Verenigde Naties) en OCHA (het VN-kantoor voor de coördinatie van humanitaire hulp). De manier waarop er internationaal wordt gereageerd op humanitaire en milieurampen is mede dankzij Nederland verbeterd, aldus de jury.

 

Gevaarlijke stoffen
Nederland verdiende de prijs op basis van drie projecten. Het eerste is de ontwikkeling van een methode om op eenvoudige wijze inzicht te krijgen in de potentiële gevolgen van het vrijkomen van gevaarlijke stoffen bij natuurrampen. Het ministerie van VROM en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu ontwikkelden deze methode gezamenlijk.

 

Meetstation
Daarnaast ontwikkelde Nederland een mobiel meetstation voor rampen met gevaarlijke stoffen. Dit meetstation bestaat uit twee terreinwagens vol apparatuur die kunnen worden ingezet in landen waar deze apparatuur ontbreekt. Tot slot organiseerden de ministeries van VROM en Buitenlandse zaken samen met een Zweeds instituut vorig jaar een milieurampentraining in Den Haag.

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners