Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Natuurorganisaties krijgen gelijk bij uitbreiding haven

Natuurorganisaties hebben met succes beroep aangetekend tegen de uitbreiding van de Wilhelminahaven in de Eemshaven. De RvS heeft de vergunning geweigerd.

27 december 2012

De Raad van State heeft de natuurvergunning voor de uitbreiding van de Wilhelminahaven in de Eemshaven geweigerd. De vergunning voor het vergroten en verdiepen van het overige deel van de Eemshaven en de herinrichting van het Eemshaventerrein blijft wel intact.

Beroep aangetekend

Waddenvereniging en drie andere natuurorganisaties hadden tegen de vergunning beroep aangetekend. De Raad van State vindt dat de uitbreiding van de Wilhelminahaven niet in deze vergunning had mogen worden opgenomen. Dat had moeten gebeuren in een andere vergunning, waarin de bouw en exploitatie van de RWE-kolencentrale in de Eemshaven is geregeld. De Raad van State bepaalde in 2011 dat een verband bestaat tussen de bouw en exploitatie van die centrale en uitbreiding en verdieping van de haven.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

JHAGM Sneuf vanm Toetellaere / Herder BD
Misschien kan eerst de Gentse buitenpolder of de Antwerpse binnenpolder onder water gezet worden als natuurcompensatie? De zeehonden krijgen dan wel vrij reizen per Hsl vanuit Groningen, howel....er gaat niets boven Groningen toch?
gerrie
Dan starten we toch gewoon met een nieuwe procedure. Zo werkt dat in Nederland. Dan hebben ambtenaren, adviseurs en juristen de komende jaren ook weer iets te doen.
Advertentie