Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Mogelijk asbest in 94 Groninger woningen

Woningcorporatie de Huismeesters onderzoekt in 94 huizen in de wijk Selwerd of daar mogelijk leidingen van asbest zijn.

31 juli 2012

Woningcorporatie De Huismeesters in Groningen begint dinsdag met een onderzoek naar de mogelijke aanwezigheid van asbest in de kruipruimtes van 94 woningen in Groningen. Dat meldde de woningcorporatie dinsdag.

Huurders blijven

Vorige week werd onder een van de huizen een oude leiding aangetroffen waarin asbest is verwerkt. Dinsdag kijkt de verhuurder of er in de kruipruimtes van 12 andere woningen ook stukken oude riolering liggen. Als dat het geval is, worden er monsters genomen. Uiterlijk woensdag moet duidelijk zijn of er inderdaad asbest ligt. De huurders kunnen voorlopig in hun huizen blijven.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Sjoerd Visser
Alle gemeentes die weten dat er woningen zijn waar asbest in zit alsmede de woningstichtingen MOETEN snel onderzoek gaan doen...en niet zoals nu de zaak angstvallig stil houden en hopen dat het verjaard. De mensen MOETEN weten waar precies de asbest in hun woning zit. Dan weet men waar men zelf niet in moet boren, en ook bij brand van de brandweer op de hoogte gebracht worden van asbest in de woning. Ook moeten woningbouwverenigingen die sociale huurwoningen verkopen/verkochten hun kopers vertellen of er asbest in die woning zit.

Wat jammer dat men uit geldoogmerk de nadelen zolang mogelijk verborgen houdt. Dat is in mijn ogen ONRECHT.
Advertentie