Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Mitros al miljoen kwijt aan opruimen asbest

Nu al 5 miljoen, maar de kosten lopen nog steeds op, omdat de komende weken nog 48 woningen aan de Stanleylaan moeten worden schoongemaakt.

08 september 2012

De asbestvervuiling en de gevolgen daarvan in de Utrechtse wijk Kanaleneiland hebben woningcorporatie Mitros al zo'n 5 miljoen euro gekost. Dat bevestigde een woordvoerder van de corporatie.

Geen huur

De kosten lopen nog steeds op, omdat de komende weken nog 48 woningen aan de Stanleylaan moeten worden schoongemaakt. De bewoners verblijven op kosten van Mitros in tijdelijke woningen of hebben tegen een vergoeding zelf onderdak geregeld. Ook betalen deze mensen geen huur voor hun flatwoning. Er is dag en nacht bewaking ingehuurd om de leegstaande flats te bewaken.

Wie betaalt?

Of Mitros helemaal moet opdraaien voor alle kosten is nog niet duidelijk, benadrukt de woordvoerder. ,,Het is nog maar de vraag wie de rekening gaat betalen." Juristen van de woningcorporatie buigen zich daarover. Ook loopt er een door de gemeente Utrecht ingesteld onafhankelijk onderzoek naar de gang van zaken rond de asbestaffaire. De resultaten daarvan worden begin december gepresenteerd.

17 september

Wanneer de bewoners van de laatste flat naar huis kunnen is nog niet duidelijk. Mitros hoopt op op 17 september meer te kunnen vertellen over hun terugkeer.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Bond / Adviseur
En ik vrees dat dit het topje van de ijsberg is. Vooral in de jaren zijn er in veel gebouwen kitsoorten en rugvullingen gebruikt met asbestvezels. Bij toekomstige renovatie of sloop zal dat nog wel aan het licht komen.
Advertentie