of 63966 LinkedIn

Minister spreekt Aedes aan op afscheidsmiljoen

2 reacties
Minister Eberhard van der Laan (Wonen) zal donderdag in Arnhem tijdens het afscheid van Aedes-voorzitter Willem van Leeuwen diens vertrekbonus van dik 1 miljoen euro aankaarten.
In strijd met soberheid
De bewindsman zal 'binnen de grenzen van het fatsoenlijke ruimte zoeken' om aan te geven dat het bedrag 'in strijd is met de soberheid die in acht te worden genomen'. De minister meldde met aarzeling naar Arnhem te reizen. De etiquette vereist dat je bij een afscheid geen stelling neemt, zei hij, maar hij is het volledig eens met de verontwaardiging in de Kamer die hem nu in deze 'netelige situatie' brengt.

Buitensporig
Afgelopen weekeinde werd bekend dat Van Leeuwen meer dan een miljoen krijgt bij zijn afscheid als voorzitter van de brancheorganisatie van woningcorporaties Aedes. Woensdag wil Van der Laan ook een noot kraken over het salaris van de beoogd opvolger van Van Leeuwen. Dat zou ook al buitensporig zijn. Hij spreekt dan met Hans Alders, die leiding geeft aan de raad van commissarissen van Aedes.
Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door A.M.B. te Naar (gemeentelijk ambtenaar) op
Het wordt tijd dat de overheid, zowel landelijk, provinciaal als gemeentelijk, zich financieel gezien eens wat harder en zakelijker opstelt naar de buitenwereld. En niet alleen naar de eigen ambtenaren, die met een kluitje het riet in worden gestuurd.
Door HMC van Heusen (Managementondersteuner Algemeen & Communicatie) op
"aankaarten", "aanspreken", jongens houden we elkaar voor de gek?!?!? Geef mij een miljoen en spreek mij daar op aan, see if I care.....NOT!!! Met een miljoen in de pocket, lach ik gewoon met mijn andere miljoenen maatjes op het golfcourt en grap over dat "aanspreken". Even door de zure appel, maar toch lekker weer terug naar de veilige goudkust van "we houden elkaar stevig vast". Who is fooling who"!!!!
Gewoon niet uitkeren!
Veel spreekwoordelijke golfballen toegewenst!