of 64621 LinkedIn

Minister noemt aankoop cruiseschip ‘onacceptabel’

Reageer
Minister Eberhard van der Laan voor Wonen en Wijken vindt het ‘onacceptabel’ dat woningcorporatie Woonbron zichzelf in gevaar heeft gebracht door de koop en renovatie van het cruiseschip SS Rotterdam.

'Functioneren corporatie in gevaar'
Dat staat in een brief aan het bestuur van Woonbron waarover NRC Handelsblad woensdag bericht. De corporatie is in de financiële problemen gekomen doordat de kosten van de oceaanstomer zijn opgelopen tot bijna 200 miljoen euro. ‘Ik acht het onacceptabel dat een corporatie nevenactiviteiten zoals het project SS Rotterdam onderneemt, waardoor het functioneren van de corporatie in gevaar wordt gebracht’, aldus Van der Laan in de brief.

'Geen miljoenenverlies'
Ella Vogelaar, de vorige minister, dacht dat de ombouw in een congres- en hotelschip geen miljoenenverlies voor Woonbron hoefde te betekenen. Een taxateur zou namelijk hebben ingeschat dat het voormalige vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn 200 miljoen euro waard zou zijn.

 

Gedwongen verkoop
Zij stelde wel dat Woonbron zeer ernstig steken heeft laten vallen. Door de tegenvallers moest Woonbron dit voorjaar een lening afsluiten. Als deze eind dit jaar afloopt, moet er duidelijkheid zijn over de gedwongen verkoop van 80 procent van het schip.

Vogelaar verbood verkoop
Eerder verbood Vogelaar Woonbron zesduizend sociale woningen te verkopen om in de geldbehoefte te voorzien.

Lees ook:
'Horecaschip is geen financiële Titanic' 31.10.08
‘Corporaties niet langs de ouderwetse meetlat leggen’ 08.08.08 

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners

De nieuwste whitepapers