Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Minister naar Zuid-Limburg voor gesprek wateroverlast

Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) laat zich woensdagavond in het Zuid-Limburgse dorpje Meerssen bijpraten over de toenemende water- en modderoverlast als gevolg van hoosbuien.

05 juni 2018

Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) laat zich woensdagavond in het Zuid-Limburgse dorpje Meerssen bijpraten over de toenemende water- en modderoverlast als gevolg van hoosbuien. De overlast veroorzaakte de afgelopen weken aanzienlijke schade aan bedrijfspanden en woningen.

Modderstromen

De minister gaat het gesprek aan met inwoners van Meerssen, en met boeren en ondernemers uit dat dorpje onder de rook van Maastricht. De minister wordt verder geïnformeerd over de wateroverlast tijdens zware onweersbuien in het glooiende heuvellandschap en modderstromen die daarvan een gevolg zijn.

Geen optie

Het waterschap liet onlangs weten dat er 500 miljoen euro nodig is voor maatregelen tegen de almaar toenemende wateroverlast door overstromingen en modderstromen in Limburg. Niets doen is geen optie en betekent volgens het waterschap een vertienvoudiging van de kosten door waterschade. (ANP)

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Wottsjer
Wandel door het Heuvelland en zie de vroegere weilanden allemaal omgeploegd, de voren keurig op de hellingen. De recepten lagen er al in de jaren negentig toen er ook gedoe was over modderstromen: geen maisakkers op hellingen en ploegen parallel aan de hoogtelijn. En hoe zat het met die metersbrede extra bloemenranden langs de akkers die zo goed waren voor de natuur en het milieu? In Limburg nergens te vinden. Boeren en CDA aan zet?
Paul / projectleider
@Wotsjer

En dan vergeet je nog de uitbreiding van de gemeenten op de verkeerde plek...
H. Wiersma / gepens.
Het is all in the game: gemeenten, provincies en waterschappen moeten gewoon de eigen broek ophouden. 10 jaar geleden was de klacht nog dat Nederland de volgende Sahara zou worden.
Advertentie