Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Milieudefensie boos over afblazen milieuzone Amsterdam

Milieudefensie is boos over het afblazen van de geplande milieuzones in Amsterdam door wethouder Wiebes. Het bedrijfsleven is blij.

11 september 2013

Milieudefensie heeft geen goed woord over voor het afblazen van de geplande milieuzone, die extreem vervuilende bestelwagens en personenauto's zou weren uit de binnenstad. Verkeerswethouder Eric Wiebes maakte woensdag bekend af te zien van zo'n gebiedsverbod voor oude diesels.

Bedrijfsleven positief
Het Amsterdamse bedrijfsleven is positief en noemt het besluit besluit goed voor ondernemers in en om Amsterdam. Milieudefensie reageert teleurgesteld op het besluit en noemt het onverantwoord. Wiebes vindt invoering van een milieuzone te drastisch. Het zou betekenen dat 8000 Amsterdamse bestelauto's en 15.000 personenauto's van Amsterdammers niet meer welkom zijn in de stad. Amsterdam zou bovendien 30 miljoen euro aan compensatiekosten kwijt zijn.

Dramatische maatregel
Ondernemersorganisaties zijn tevreden. ,,Het bedrijfsleven heeft steeds betoogd dat een milieuzone een draconische maatregel is die bedrijven op korte termijn in de problemen brengt. Ondernemers lopen omzet mis, omdat bestelauto's de stad niet meer in kunnen of moeten investeren in een nieuw(er) voertuig'', laten de ondernemersorganisaties weten.

Niet voldoende effect
Wiebes vindt dat een milieuzone niet genoeg effect heeft op het verbeteren van de luchtkwaliteit in de stad. Met het weren van vervuilende dieselauto's in de stad zou Amsterdam slechts een halfjaar eerder aan de luchtkwaliteitsnormen voldoen.

Reacties: 4

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

True
Vervuilende auto's moeten uit Nederland worden geweerd, het is van de zotte dat zulk schroot nog de weg op mag.
Criticus - NL
@wrakkenplan

Koop jij effe een schonere voor mij?
a. middelveld / senior adviseur
@wrakkenplan Elke auto vervuilt in meerdere of mindere mate. Dus zo rigoureus als u het stelt zou een heerlijk autovrij en leefbaar Amsterdam opleveren, maar of de mensen dan ook nog daadwerkelijk kunnen leven is zeer de vraag
a.a. smits
Da's toch de prijs, die je betaalt voor economische en culterele voorsprong. Zeker als je ook nog eens op een kluitje bij elkaar blijft zitten.
Advertentie