of 59329 LinkedIn

Meeste gemeenten saneren al asbestdaken

De meerderheid (52%) van de gemeenten is al gestart met de aanpak van de sanering van asbestdaken. Maar bijna 60% heeft daarover nog niet gecommuniceerd met de eigen bewoners. Dat blijkt uit een enquete van de VNG.

De meerderheid (52 procent) van de gemeenten is al gestart met de aanpak van de sanering van asbestdaken. Maar bijna 60 procent heeft daarover nog niet gecommuniceerd met de eigen bewoners. Dat blijkt uit een enquête van de VNG. 

Verbod

Bijna iedere gemeente is op de hoogte van het aankomende verbod op asbestdaken. Daken die asbest bevatten zijn na 2024 verboden in Nederland, besloot het kabinet in oktober. Volgens het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is er in Nederland nog zo'n 80 miljoen vierkante meter asbestdak. In 2018 werd daarvan zo'n 12 miljoen gesaneerd. 

 

Vergoeding

Om het vervangen van asbestdaken voor burgers makkelijker te maken, wordt gemeenten aangeraden om het inleveren van asbest voor particulieren zo goedkoop mogelijk of liefst kostenloos te maken. Bij bijna alle gemeenten kan asbest inmiddels worden ingeleverd. Maar in meer dan 20 procent van de gevallen wordt daar wel een vergoeding voor gevraagd.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.