of 59162 LinkedIn

Meer schade door gemeentelijke bezuinigingen op wegonderhoud

Gemeentelijke bezuinigingen op onderhoud van wegen hebben in de afgelopen jaren geleid tot meer schades. Dat meldt het FD, op basis van gegevens van  verzekeraar Achmea.

Gemeentelijke bezuinigingen op onderhoud van wegen hebben in de afgelopen jaren geleid tot meer schades. Dat meldt het FD, op basis van gegevens van  verzekeraar Achmea.

Schrappen

Het aantal claims dat bij de verzekeraar tussen 2008 en 2016 zijn ingediend vanwege schade die het gevolg zijn van slecht onderhoud van wegen, is in die jaren gestegen met maar liefst 60 procent. In dezelfde periode bezuinigden gemeenten door de crisis op het onderhoud aan wegen, omdat dit een relatief gemakkelijke financiële post is om op te schrappen.

Dodelijk
Scheefliggende stoeptegels, slecht verlichte tunnels, niet goed zichtbare paaltjes. Het zijn zaken die in de afgelopen acht jaar regelmatig tot schade leidden. In de meeste gevallen tot materiële schade, maar regelmatig ook tot lichte, ernstige of zelfs dodelijke letselschade.

Verzekeren
Reden voor de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) om de gemeenten op te roepen aandacht hieraan te besteden, zo meldt het FD. Want gemeenten lopen volgens de VNG het risico zich straks niet meer te kunnen verzekeren of alleen tegen een hoge premie en hogere eigen risico's. 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.