of 64621 LinkedIn

Meer huisuitzettingen in 2013

Doordat steeds meer huurders financiële problemen hebben, stijgt het aantal uitzettingen. In 88 procent van de gevallen was dat de oorzaak van de uiteindelijke uitzetting.
Reageer

Vorig jaar zijn er bijna 7000 mensen of gezinnen hun huis uitgezet door woningcorporaties en dat is 8 procent meer dan in 2012. Dat blijkt donderdag uit een enquête van Aedes, de vereniging van woningcorporaties, onder 170 leden. Dat is ongeveer de helft van alle corporaties in Nederland.

Financiële problemen
Doordat steeds meer huurders financiële problemen hebben, stijgt het aantal uitzettingen. Door hun geldproblemen kunnen ze namelijk de huur niet betalen en lopen ze een huurachterstand op. In 88 procent van de gevallen was dat de oorzaak van de uiteindelijke uitzetting. Wietteelt, woonfraude en overlast waren goed voor enkele honderden uitzettingen.

Hulp
Ondanks dat het aantal stijgt, waren er in 2007 nog ruim 1500 huisuitzettingen meer dan vorig jaar. Corporaties doen er volgens Aedes dan ook veel aan op het aantal omlaag te brengen. Er wordt gebeld met mensen die achter dreigen te lopen met de huur en waar nodig krijgen ze hulp. De totale betalingsachterstand bij de corporaties bedraagt 250 miljoen euro.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners

De nieuwste whitepapers