of 61869 LinkedIn

Meer bevoegdheden gemeenten tegen huisjesmelkers

Gemeenten kunnen, na de wetswijziging, de huiseigenaar bij langdurig slecht onderhoud een verhuurverbod opleggen of het beheer van het pand kunnen overnemen, overweegt Blok.
2 reacties

Huisjesmelkers moeten beter kunnen worden aangepakt. Dat vindt minister Stef Blok voor Wonen. Hij wil de Woningwet aanpassen om het verhuren van te weinig en te slechte ruimte tegen te hoge huren te bestrijden, aldus zijn ministerie.

Verhuurverbod
Gemeenten zouden, na de wetswijziging, een huiseigenaar bij langdurig slecht onderhoud een verhuurverbod kunnen opleggen of anders het beheer van het pand kunnen overnemen, overweegt Blok. Rotterdam en andere grote steden zouden zoiets graag willen doen.

Meer bevoegdheden
Zij hebben het kabinet gevraagd om meer bevoegdheden tegen huisjesmelkers. Blok wil ook regelen dat gemeenten een bestuurlijke boete kunnen opleggen bij bijvoorbeeld overbewoning.

Plannen
De bewindsman heeft zijn plannen voorgelegd aan onder meer de Vereniging Nederlandse Gemeenten.

Rotterdam is verheugd
De gemeente Rotterdam is verheugd met de voorgestelde aanpak van huisjesmelkers. Verscheidene voorstellen van minister Blok zijn ontwikkeld uit de dagelijkse praktijk in Rotterdam. Wethouder Hamit Karakus van Wonen in Rotterdam is dan ook erg verheugd dat Blok ,,het lastige dossier'' nu oppakt.

Malafide praktijken
Rotterdam probeert al jaren op te treden tegen huisjesmelkers om malafide praktijken met overbewoning, te hoge huren en verpaupering tegen te gaan. Het ontbrak volgens Karakus aan de juiste wet- en regelgeving om dat ook daadwerkelijk te kunnen doen.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door J. Hak op
Dit idee van Blok gaat het hem dus weer niet worden. Net als bij die hypotheken die naar hem zijn vernoemd. Blok denkt te veel vanuit juridische machtsmiddelen.

En beseft hij wel welke financiele inspanningen de gemeenten zich moeten getroosten om het beheer van pandjeshuizen over te nemen? Dat geld isa er echt niet.
Door Broadcaster (gemeenteambtenaar) op
Heel goed dat hier eindelijk tegen wordt opgetreden.

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners