of 64120 LinkedIn

Medewerkers gemeente en en Mitros bedreigd

Geëvacueerde bewoners uit de asbeststraten in de wijk Kanaleneiland in Utrecht zouden bedreigingen hebben geuit tegenover de medewerkers van Utrecht en Mitros.
1 reactie

Medewerkers van woningcorporatie Mitros en de gemeente Utrecht hebben de afgelopen dagen te maken gehad met agressie. Sommige geëvacueerde bewoners uit de asbeststraten in de wijk Kanaleneiland zouden bedreigingen hebben geuit tegenover de medewerkers.

Onacceptabel
Dat staat in een informatiebulletin van de gemeente en Mitros dat woensdag is verspreid. Beide noemen de bedreigingen onacceptabel en roepen op tot wederzijds respect. ,,U bent afhankelijk van anderen en af en toe lopen dingen niet zoals u zou willen. Dat zorgt er soms voor dat mensen geïrriteerd raken of boos worden. Maar u kunt er echt op vertrouwen dat de mensen van de gemeente en Mitros er alles aan doen om u te helpen, ook ’s avonds en in de weekenden", aldus de samenstellers van het bulletin.


Terugkeren

Ondertussen zijn de eerste bewoners van de Marco Pololaan begonnen aan de terugkeer naar hun eigen huis. Dat zei burgemeester Aleid Wolfsen aan het begin van een raadsbijeenkomst. De bewoners worden begeleid door medewerkers van woningcorporatie Mitros en vrijwilligers van het Rode Kruis. Volgens Wolfsen verloopt de terugkeer ,,goed, soepel en gemoedelijk''.

Onderzoek nog niet klaar
Wolfsen zei ook dat het onderzoek naar de bron van het asbest nog niet klaar is. Naar verwachting volgende week kan ingenieursbureau Boot met resultaten komen. Diverse asbestdeskundigen betwijfelen of de doorgezaagde dakrand op een flat aan de Stanleylaan de bron is van de verspreiding. Volgens deze deskundigen moet er al veel eerder tijdens de saneringswerkzaamheden nonchalant zijn omgesprongen met asbesthoudend materiaal. De gemeente heeft Boot daarom maandag opdracht gegeven de soort vrijgekomen asbest te analyseren en uit te zoeken waar die vezels vandaan zijn gekomen. Een gespecialiseerd asbestbedrijf was betrokken bij de renovatie en sloop in Kanaleneiland.

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Jan op
"Diverse asbestdeskundigen betwijfelen of de doorgezaagde dakrand op een flat aan de Stanleylaan de bron is van de verspreiding. Volgens deze deskundigen moet er al veel eerder tijdens de saneringswerkzaamheden nonchalant zijn omgesprongen met asbesthoudend materiaal."

Wedden dat dit die deskundigen zijn die overal opduiken en hun mening verkondigen maar verder niets van de situatie ter plaatse weten. Het is een terugkerend verschijnsel van deskundigen die op deze manier gratis PR voor hun bedrijf krijgen en te vaak de betrokkenen meer angst aanpraten zonder dat ze erop aangesproken kunnen worden.