of 59345 LinkedIn

Maaslijn kost 60 miljoen extra

Het Rijk en drie provincies leggen bijna 60 miljoen euro extra op tafel voor de elektrificatie en gedeeltelijke baanverdubbeling van de Maaslijn tussen Roermond en Nijmegen. Uiterlijk december 2024 moet de vernieuwde spoorlijn klaar zijn, lieten Rijk en de betrokken provincies dinsdag weten.
Reageer

Het Rijk en drie provincies leggen bijna 60 miljoen euro extra op tafel voor de elektrificatie en gedeeltelijke baanverdubbeling van de Maaslijn tussen Roermond en Nijmegen. Uiterlijk december 2024 moet de vernieuwde spoorlijn klaar zijn, lieten het rijk en de betrokken provincies dinsdag weten.

Moderniseren

In totaal betalen het rijk en de provincies Limburg, Noord-Brabant en Gelderland ruim 213 miljoen euro om dit spoor te moderniseren. De verbetering van de Maaslijn liep vertraging op omdat de kosten de pan uit dreigden te reizen. Aanvankelijk werden de kosten op bijna 155 miljoen euro geraamd. Maar dat bedrag liep op naar 213 miljoen. Dat leidde ertoe dat alle betrokken partijen nogmaals de beurs moesten trekken. Het rijk legt in totaal 60 miljoen euro op tafel, Limburg bijna 100, Noord-Brabant ruim 30 en Gelderland ruim 20 miljoen.

 

Locs

Nu er zekerheid is over de toekomst van de lijn kan Arriva elektrische locs bestellen, die straks de huidige dieseltreinen gaan vervangen.(ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.