of 62812 LinkedIn

Limburg heeft geen moeite met megastallen

De provincie Limburg heeft geen moeite met megastallen. Ze zijn goed voor de werkgelegenheid. Wel moet met zorg gekeken worden naar de gezondheidsaspecten.
4 reacties
De provincie Limburg heeft geen moeite met megastallen. Ze zijn goed voor de werkgelegenheid. Wel moet met zorg gekeken worden naar de gezondheidsaspecten.

Maatschappelijke discussie
Dat lieten Gedeputeerde Staten (GS) van Limburg dinsdag weten als bijdrage aan de maatschappelijke discussie over megastallen.

Pas op de plaats

Limburg maakt op verzoek van staatssecretaris Henk Bleker (Landbouw) wel een pas op de plaats en geeft voorlopig geen vergunningen af voor megastallen. Maar als het aan de provincie ligt, verandert er niks aan haar beleid en passen daarin ook grotere stallen met meerdere etages.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Ronny op
Het ergste stressmoment voor een dier is transport. Als in een varkenflat het dier van geboorte tot volwassen gewicht kan zitten, niets mis mee. Nu nog de slacht daar doen ipv in het buitenland en we hebben een mooi stuk vlees.

Daarna moet je mensen overtuigen dat vlees luxe is en de oppervlakte per dier vergroten, en natuurlijk laten groeien ipv een kilo per dag bij opleggewicht van 21 kilo. Dat is niet gezond. Maar megastallen zijn in principe niets mis mee
Door Alex (jur. adviseur) op
Voor geld is alles te koop. In ons normen- en waardendebat speelt kennelijk de waarde van het geld steeds meer een allesoverheersende rol.
Door Jan op
Ga vooral door met die megastallen. Dan zal Limburg nog sneller leeglopen. Je zult er maar in de buurt wonen.
Door Pietbrontsema (org.adv) op
nee het blijven boeren die Limburgse politici van cda, pvv en vvd, het zorgt voor werkgelegenheid? dat valt nogal tegen., laat ze lekker in de wei lopen . vlees komt uit de fabriek, kweekvlees heet zoiets , zonde om nog te investeren. het varken is een huisdier