of 60775 LinkedIn

Limburg claimt geld Arcadis voor Buitenring

Limburg heeft een claim neergelegd bij Arcadis voor het inpassingsplan van de Buitenring Parkstad. De Raad van State verwees dat plan naar de prullenbak.

De provincie Limburg heeft een claim neergelegd bij het adviesbureau dat het inpassingsplan voor de Buitenring Parkstad heeft gemaakt. De Raad van State verwees dat plan vorig jaar naar de prullenbak. Daardoor loopt de aanleg van de omstreden rondweg in Zuid-Limburg vertraging op.

Effect op natuur

In het inpassingsplan is onvoldoende onderzocht wat het effect is van de extra neerslag van stikstof in twee beschermde natuurgebieden, de Brunssummerheide en het Geleenbeekdal. Om diezelfde reden vernietigde de Raad van State vorige maand de natuurvergunning die de provincie had afgegeven.

 

Raad van State-proof

De provincie wist dat juist de stikstofuitstoot problemen zou kunnen geven voor de aanleg van de weg, zegt provinciewoordvoerder John Clermonts. ‘Daarom stond in het contract met Arcadis dat het inpassingsplan maatregelen zou bevatten om de stikstofproblematiek te tackelen en dat het Raad van State-proof zou zijn. Dat is niet het geval gebleken.’

 

Claim op gemaakte kosten

De provincie claimt nu een deel van de kosten terug die Arcadis in rekening heeft gebracht. Om welk bedrag het gaat wil Clermonts niet zeggen. Limburg hoopt voor de zomer de aangepaste plannen, met maatregelen om de stikstofuitstoot te beperken, aan de Raad van State voor te leggen. De bouw kan naar verwachting een jaar later worden hervat.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners