Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Limburg: 23 miljoen subsidie voor natuur

Natuurgebieden met agrarisch natuurbeheer en recreatief groen krijgen de kwalificatie zilver of brons. Deze drie kenmerken vervangen de huidige verdeling in 50 natuurtypes.

24 april 2014

De provincie Limburg trekt ruim 23 miljoen euro aan subsidie uit voor natuurbeleid. Limburg verdeelt de natuur voortaan in drie categorieën: goud-, zilver- en bronsgroen. Dat heeft de provincie donderdag bekendgemaakt.

Parels

Het geld is onder meer bedoeld om grond te kopen en extra maatregelen ter compensatie van stikstofuitstoot. Daarnaast is er geld voor het beschermen van soorten en natuurinrichting. De parels van de Limburgse natuur krijgen voortaan de kwalificatie goud. De provincie noemde de drie nationale parken en gebieden met beschermde vogels als kanshebber. Natuurgebieden met agrarisch natuurbeheer en recreatief groen krijgen de kwalificatie zilver of brons. Deze drie kenmerken vervangen de huidige verdeling in 50 natuurtypes.

Eenvoudiger

De provincie heeft dit afgesproken met natuurorganisaties, terreinbeheerders en particuliere grondbezitters. In die afspraak is ook geregeld dat natuurbeheerders pas plannen mogen maken met een stuk grond als deze is opgekocht. Dan weet je zeker dat de plannen ook uitgevoerd kunnen worden, zei gedeputeerde Patrick van der Broeck donderdag. ,,We hebben het natuurbeleid vereenvoudigd'', zei hij.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie