of 61869 LinkedIn

Katwijk en rijk akkoord over Valkenburg

Katwijk gaat alsnog akkoord met de bouw van minstens 5000 woningen op het voormalige militaire vliegveld Valkenburg.
4 reacties

De gemeente Katwijk en het Rijksvastgoedbedrijf zijn het eens geworden over de bouw van 5000 woningen op het voormalige vliegkamp Valkenburg. Verantwoordelijk minister Stientje van Veldhoven dreigde met ingrijpen, mocht de Zuid-Hollandse gemeente dwars blijven liggen.

Doorbraak
De bewindsvrouw verwachtte eind januari al dat binnen enkele weken alle seinen op groen zouden staan. Na verder overleg tussen Katwijk en de eigenaar van het vliegveld, het Rijksvastgoedbedrijf, is er overeenstemming bereikt. De partijen zijn uiteindelijk akkoord gegaan met een compromisvoorstel om bovenop de 5000 woningen nog eens 600 woningen in het middeldure segment te bouwen. Van Veldhoven spreekt van een doorbraak en zegt verheugd te zijn. De woningen zullen een aanzienlijke verlichting betekenen voor de woningnood in dit deel van de Randstad, aldus de minister.


Doorbraak

Van Veldhoven spreekt van een doorbraak en zegt verheugd te zijn. De woningen zullen een aanzienlijke verlichting betekenen voor de woningnood in dit deel van de Randstad, aldus de minister. 'Het resultaat van de onderhandelingen is goed nieuws voor de hele regio, want de te bouwen woningen moeten de grote druk op de woningmarkt verlichten,' stelt de gemeente Katwijk in een verklaring.

 

Discussie

Over woningbouw op het oude vliegkamp is al vijftien jaar gediscussieerd. Katwijk wilde dat er meer voor middeninkomens zou worden gebouwd, omdat daar in de gemeente veel behoefte aan is. Maar de grond is van het Rijksvastgoedbedrijf, dat van de regering de opdracht meekreeg om een hoge waarde voor de grond te bedingen. Daarom werd vooral ingezet op woningen in het duurdere segment. Regeringspartijen VVD, CDA en D66 riepen de minister onlangs nog op om vaart te maken en in te grijpen als de partijen er niet uit zouden komen. Ook de VNG sprak onlangs haar steun uit voor het compromisvoorstel van Katwijk.

(ANP/Redactie)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Hans op
Ik heb me ooit eens opgegeven voor de nieuwsbrief van Crailo, een gebiedsontwikkeling bij een oude kazerne bij Bussum. We zijn nu 12 jaar verder en er is steeds nog steeds niets gebeurd daar; lekker voortvarend allemaal.
Door drs. E. Nabled op
Kom op Johan Vollenbroek, maak bezwaar en daarna in beroep.Kunnen we nog jaren genieten van deze open plek!
Door Fred op
Als het Rijksvastgoedbedrijf van die zelfde regering gelijktijdig de opdracht mee krijgt om "een hoge waarde" voor die (bouw-)grond te bedingen, is dit het logische resultaat.
Door HD (Bewoner Leiden) op
Er blijkt dat de staat, met de mond, iets anders zegt dan met de portemonnee. De bedragen die nu genoemd worden voor de woningen op Valkenburg lopen uiteen van 5 tot 800.000 euro. Hoezo starters, hoezo sociale woningbouw. Die leveren kennelijk niet genoeg op.

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners