Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Kandidaten waterschap eten broodje beverrat

Het Drentse waterschap Velt en Vecht serveerde zijn kandidaat-bestuursleden donderdag bij wijze van verkiezingsstunt een broodje beverrat. Het waterschap vroeg hiermee aandacht voor het belang van de bestrijding van muskus- en beverratten.

21 november 2008

Familie van cavia
Officieel is de beverrat geen rat maar een knaagdier en familie van de cavia. Vanwege hun grote staart worden ze vaak met ratten verward. Ze graven gaten in de oevers van sloten en kanalen en zijn dus schadelijk. Jaarlijks worden in het waterschapsgebied van Velt en Vecht in Zuidoost Drenthe 150 beverratten gevangen en gedood.

Lichte wildsmaak
Voor de gelegenheid waren zes van deze dieren geslacht en gebraden. De beverrat heeft een lichte wildsmaak en is prima eetbaar. De tientallen kandidaat-bestuursleden genoten van deze aparte lunch. Desondanks komt de beverrat niet bij het Drentse waterschap op het menu van de bedrijfskantine te staan.

Dossier waterschapsverkiezingen
Breng uw stem uit op de stelling: 'Waterschapsverkiezingen zijn overbodig'

 

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Cécile Gronert
Graag het recept!
Eric de Kluis
Van het broodje beverrat hebben wij alleen kunnen achterhalen dat het vlees in dunne reepjes is gebakken met ui en knoflook en als een broodje shoarma is geserveerd. Een recept voor gestoofde bever kunt u vinden op deze website:
www.smulweb.nl/155029/koken/recept/*bbqed-bever*
Advertentie