of 62812 LinkedIn

Kamer wil bouw nieuwe woningen opschroeven

Het gebied Rijnenburg bij Utrecht
Het gebied Rijnenburg bij Utrecht
6 reacties

De Tweede Kamer wil dat er snel meer huizen worden gebouwd om het woningtekort tegen te gaan.

Regie
Het kabinet moet een plan maken om op korte termijn het oorspronkelijke doel van 75.000 woningen per jaar te halen, staat in een aangenomen motie van VVD en CDA. De coalitiepartijen stellen daarin dat minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) hierin de regie moet nemen.

Flink minder

De woningbouwproductie zal dit jaar naar verwachting op 60.000 uitkomen en volgend jaar dalen naar 50.000. Dat is flink minder dan de 75.000 nieuwbouwwoningen die als doel waren gesteld. De Kamer wil bovendien dat het aantal te bouwen woningen op middellange termijn verder omhoog moet naar 90.000 per jaar. Dat is volgens de Kamer nodig om het tekort in te kunnen lopen.

Obstakels

Ook nam de Kamer moties aan van coalitiepartijen waarin het kabinet wordt opgeroepen om in kaart te brengen waar grote locaties zijn waar veel woningen kunnen worden gebouwd en wat eventuele obstakels zijn die voor vertraging zorgen. Daarbij moet nadrukkelijk worden gekeken naar de locatie Rijnenburg bij Utrecht. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Sibrand Gratama (Juridisch adviseur RO/Omgevingsrecht) op
Zet nu meteen een miljardenfonds in stelling om alle geplande en lopende binnenstedelijke bouwprojecten en verdichting rond OV-knooppunten vlot te trekken. Grijpt meteen in op nabijheid, lopen, fietsen, diversiteit, vergroening en autoluwer maken van de steden, duurzame groei stedelijke economie, klimaat, aanpak, stikstof en fijnstof, duurzaam ruimtegebruik, etc.
Door Spijker (n.v.t.) op
Nederland zit op slot. Meer bouwen is alleen mogelijk als:
1. gestopt wordt met het wegsmijten van geld aan milieuvervuilende zonnepanelen, bio-energie en windmolens.
2. zo snel mogelijk wordt overgestapt op de enige CO 2 vrije energiebron, nl. kernenergie. Moderne kernenergiecentrales gaan 80 jaar mee, dus de kosten zijn relatief beperkt.


Door Broadcaster op
CBS: "De Nederlandse bevolking groeide in 2019 met 125 422 personen (inclusief correcties). Door internationale migratie groeide de bevolking met 108 035 personen, en door natuurlijke aanwas (geboorte minus sterfte) nam de bevolking toe met 17 795 personen".
Als je dat weet als overheid (als dat kennelijk je beleid is), is het een schande dat je daar je woningbouwbeleid niet op hebt aangepast.
In de praktijk leidt het tot 15 Oost-Europeanen in één huis en jarenlange wachttijden voor een betaalbare reguliere woningen.
Door Henk op
dat gaat niet gebeuren. Door de vrije marktwerking en het bezuinigen op personeel bij de overheid zal er de komende 15 jaar niet worden gebouwd
Door Gerrit (Deeltijd veehouder) op
Ik wil best die milieu vervuilende koeien opruimen in ruil voor mooie betaalbare woningen op mijn land. Mooi tegen de bebouwde kom aan. Gemeente je kunt morgen al beginnen.
Door Hans op
Dan mag diezelfde 2e Kamer eerst een heleboel belemmeringen uit de weg ruimen; het worden er zelfs eerder meer dan minder (stikstof, pfas). Ik zie het niet gebeuren. Bovendien, tussen locatiekeuze en start bouw zit minimaal 10 jaar, zeker in het westen. En dan zijn deze Kamerleden al lang weg en zijn er nieuwe die betreuren hoe weining doortastend hun voorgangers wel niet waren.

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners