of 58952 LinkedIn

Japanse duizendknoop nog te koop

De plant kan schade veroorzaken aan gebouwen, leidingen en wegen. Chris van Dijk, onderzoeker bij de universiteit van Wageningen, zegt dat de plant daarom een risico vormt en is verbaasd dat deze nog op veel plekken wordt verkocht.
3 reacties

De Japanse duizendknoop is nog bij veel Nederlandse bloemisten te koop, ondanks dat de plant door particulieren en gemeenten als een lastig te bestrijden plaag wordt gezien. Dat blijkt uit onderzoek van Stad + Groen. De plant is een exoot die extreem snel groeit. De plant, die andere gewassen verdringt, wordt volgens het vakblad ook verhandeld op bloemenveilingen van Royal Flora Holland en Plantion.

Woekeraar
De plant kan schade veroorzaken aan gebouwen, leidingen en wegen. Chris van Dijk, onderzoeker bij de universiteit van Wageningen, zegt dat de plant daarom een risico vormt en is verbaasd dat deze nog op veel plekken wordt verkocht. ‘Ik wist niet dat dit nog op redelijk grote schaal speelde’, zegt hij in Stad + Groen. De gemeente Amsterdam trekt de komende jaren zelfs 8 miljoen euro uit voor de bestrijding van de woekeraar. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Spijker (n.v.t.) op
Ook in dit geval handelt de Rijksoverheid weer eens nog trager als een olifant. Wanneer worden ze Den Haag wakker?
Door p op
En zonnebaarzen, waterhyacinthen etc. etc.

Door Criticus (Ambtenaar) op
Onbegrijpelijk, waarom zou je iets kopen wat overal gratis verkrijgbaar is. Daar is toch geen markt voor?