of 60715 LinkedIn

Illegale verhuur woningen aan banden

Rijk, gemeenten en verhuurplatforms zoals Airbnb slaan de handen ineen om illegale vakantieverhuur van woningen te bestrijden.
1 reactie

Rijk, gemeenten en verhuurplatforms zoals Airbnb slaan de handen ineen om illegale vakantieverhuur van woningen te bestrijden.

Uniform registratiesysteem

Zo kan een uniform registratiesysteem voor vakantieverhuur soelaas gaan bieden. Gemeenten die voor zo'n systeem kiezen, kunnen gerichter optreden bij overtredingen van plaatselijke regels.

Gemeenten kunnen verhuurders vragen om bij een advertentie op een platform een uniek registratienummer te vermelden. Met zo'n nummer krijgt de gemeente zicht op de verhuuradressen. Handhavers kunnen zo eerder ingrijpen bij illegale toestanden en overlast door vakantieverhuur.

 

Juridische steun in de rug

Met de aanpak komt minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) ook tegemoet aan oproepen uit de Tweede Kamer. Onlangs bepaalde een rechter dat vakantieverhuur ten koste gaat van de woningvoorraad (woningonttrekking). Dat oordeel geeft gemeenten een juridische steun in de rug, aldus het ministerie.  (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Reeuwijk (senior juridisch adviseur) op
Let vooral ook op Booking.com!
Die maakt sinds kort ook reclame om veel geld te verdienen aan de verhuur van je eigen huis in Amsterdam!

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners