of 59345 LinkedIn

Huishoudens betalen dit jaar meer waterschapslasten

De hoogte van de tarieven verschilt sterk per waterschap. Inwoners van het hoogheemraadschap Delfland zijn het meest kwijt. Een gezin met een eigen woning van 250.000 euro betaalt daar 468 euro, terwijl een vergelijkbaar huishouden in het waterschap Dommel rond de 239 euro betaalt.
4 reacties

Huishoudens zijn dit jaar meer kwijt aan waterschapsbelasting. De waterschappen verwachten 2,8 miljard euro aan belasting te heffen. Dat is een stijging van ruim 2,5 procent ten opzicht van vorig jaar, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van begrotingscijfers van de waterschappen.

Stijging

Een gezin met een eigen woning van 250.000 euro betaalt in 2018 gemiddeld 359 euro aan waterschapsbelasting. Dat is 1,2 procent meer dan vorig jaar. Voor een alleenstaande met een eigen woning is de stijging 1,8 procent. Huishoudens met een huurwoning betalen minder. Een gezin in een huurhuis is gemiddeld 257 euro kwijt, een zelfstandig wonende huurder 144 euro.

Sterke verschillen
De hoogte van de tarieven verschilt sterk per waterschap. Inwoners van het hoogheemraadschap Delfland zijn het meest kwijt. Een gezin met een eigen woning van 250.000 euro betaalt daar 468 euro, terwijl een vergelijkbaar huishouden in het waterschap Dommel rond de 239 euro betaalt. (ANP)


Afbeelding

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door j.karelse op
Wanneer schaffen we de waterschappen af?
Door Spijker (n.v.t.) op
De waterschapslasten rijzen de pan uit, vooral vanwege bovenmatige stijging van deze lasten gedurende de laatste 10 jaar. In veel gemeenten zijn deze lasten zelfs al hoger dan de OZB!!!!
Door wilma zoetemelk-van der Hulst (secretaris) op
Transparantie en publieke verantwoording over de ontwikkeling van de waterschapslasten is nodig!
De waterschappen horen hier publiekelijk informatie over te geven, per gebied en in vergelijking met landelijke cijfers. In publicaties die voor ieder nabij zijn. De gemeentelijke lasten worden terecht steeds met een goudschaaltje gewogen. Waterschapslasten bedragen inmiddels ook honderden euro's per jaar die door burgers moeten worden gedragen.