Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

HTM en RET overwegen fusie

Met de voorgenomen kabinetsbezuinigingen is het voor de vervoerders HTM (Den Haag) en RET (Rotterdam) een goed moment de mogelijkheden van een fusie te onderzoeken. Dat zei RET-directeur Pedro Peters woensdag tijdens de derde stakingsdag van RET-medewerkers in Rotterdam.

12 mei 2011

Vruchtbare bodem
Volgens Peters hebben de directies over een fusie gesproken, maar moet daarover ook met de verantwoordelijk wethouders worden gepraat. Den Haag en Rotterdam zijn eigenaar van de vervoersbedrijven. Peters denkt dat er ,,een vruchtbare bodem is voor verregaande samenwerking'', maar stelde ook dat een fusie een heel ingrijpend proces is.


Klappen opvangen

De directeur meent dat een samenwerking serieus geld kan opleveren, maar de klappen van de voorgenomen bezuinigingen nooit helemaal kan opvangen. RET en HTM bekijken onder meer of een hoofdkantoor en een technische afdeling voor beide bedrijven haalbaar is.


Staking

Honderden medewerkers van de RET legden het werk tijdens de ochtendspits neer. Daardoor reden er geen bussen, trams en metro’s. Ze staakten tegen de verplichte aanbesteding van het stadsvervoer en de bezuiniging van 120 miljoen euro daarop. De staking verliep volgens de vervoerder en de bonden rustig.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie