Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Hoogheemraadschap niet aansprakelijk voor dijkdoorbraak

Het hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht is niet aansprakelijk voor de dijkdoorbraak in 2003 bij Wilnis door de extreme hitte, vindt het gerechtshof.

17 april 2012

De dijkdoorbraak in augustus 2003 in Wilnis is veroorzaakt door extreme droogte, waarmee het hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht geen rekening hoefde te houden.

Tussenarrest Het gerechtshof in Den Haag stelt dinsdag in een tussenarrest dat het voorlopig kiest voor deze conclusie uit het rapport van het hoogheemraadschap en niet voor een rapport van de gemeente De Ronde Venen. Wel moet nog worden gecontroleerd of berekeningen uit het rapport van het hoogheemraadschap juist zijn.

Verwaarloosd
Het hof buigt zich over de aansprakelijkheid van de schade van de dijkdoorbraak. De gemeente De Ronde Venen stapte naar de rechter, omdat het hoogheemraadschap de dijk zou hebben verwaarloosd. Volgens de gemeente had het hoogheemraadschap de dijk slecht onderhouden en was van extreme droogte geen sprake.

Het gerechtshof in Amsterdam gaf De Ronde Venen gelijk, maar de Hoge Raad verwees de zaak in december 2010 terug naar het hof.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie