Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Honderden miljoenen tekort voor onderhoud waterwegen

Voor het onderhoud van de belangrijkste waterwegen met hun bruggen en sluizen is tot 2020 400 miljoen euro extra nodig. Dat stelt de Algemene Rekenkamer, die de uitgaven van het Rijk controleert, woensdag.

14 oktober 2015

Voor het onderhoud van de belangrijkste waterwegen met hun bruggen en sluizen is tot 2020 400 miljoen euro extra nodig. Dat stelt de Algemene Rekenkamer, die de uitgaven van het Rijk controleert, woensdag.

Achterstallig onderhoud
De Rekenkamer waarschuwt dat tekorten kunnen leiden tot achterstallig onderhoud. Daardoor groeit de kans op nog meer kosten en hinder voor het scheepvaartverkeer. De Rekenkamer verklaart het tekort van 400 miljoen gedeeltelijk doordat Rijkswaterstaat beter inzicht aan het krijgen is in de toestand van de belangrijkste rivieren en kanalen. Desondanks is er nog steeds geen actueel, betrouwbaar en compleet overzicht, klaagt de Rekenkamer.

Gaten dichten
De instantie wijst erop dat de minister van Infrastructuur gaten wil dichten met geld dat eigenlijk bedoeld is voor later. Hierdoor kunnen in de toekomst opnieuw tekorten ontstaan, aldus de Rekenkamer. (ANP)

Reacties: 8

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

True
ga gerust door met inzicht krijgen...neem aan dat verkeer& waterstaat ook van binnenuit is aangevreten door de managerskaste.
faber
Dat is dus ongeveer evenveel als het tekort bij Prorail. Ben benieuwd of de ophef evengroot zal zijn.
Leo / uitvoering
Verantwoord voor de politieke bühne of verantwoord voor mijn pensioenuitkerung?
henk
Hier zal geld van het abp voor worden gebruikt. We noemen het dan verantwoord duurzaam beleggen.
E.Doeve / jurid. beleid. medew ro
Het kabinet is trouw aan de oeroude VVD dogma's. Maar tijden veranderen. De overheid moet toch wat meer doen dan alleen maar nachtwakeren..
Jan Beltrum / gemeenteambtenaar
Dat heb je met een kabinet dat de verkeerde prioriteiten legt.
Bert
Dat komt doordat ze bij Rijkswaterstasse veel te grote auto's rijden en niks doen
Petra
@BB

Waarom relateert u dit bedrag niet even aan de begroting voor dit onderdeel bij Rijkswaterstaat zodat we allemaal begrijpen wat de impact van een dergelijk bedrag is op het geheel?

Ik mis weer eens een kritische houding van de plaatser van dit bericht.
Advertentie