Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Homovriendelijk wooncomplex in Den Haag

De homo-organisatie COC Haaglanden heeft de handen ineengeslagen met twee woonorganisaties en corporatie Staedion. Het is de bedoeling dat de partijen op korte termijn een ‘roze’ wooncomplex aan het Buitenom in Den Haag gaan realiseren.

08 februari 2012

Den Haag krijgt eindelijk een homovriendelijk wooncomplex. Het COC Haaglanden heeft dinsdag een bericht daarover van de Gay Krant bevestigd.

Staedion

De homo-organisatie heeft de handen ineengeslagen met twee woonorganisaties en corporatie Staedion. Het is de bedoeling dat de partijen op korte termijn een ‘roze’ wooncomplex aan het Buitenom in Den Haag gaan realiseren.

Roze vijftig-plussers
Het zou voor zover het COC bekend het eerste homovriendelijke wooncomplex van Nederland worden. Het is de bedoeling dat homo's en lesbiennes in het gebouw woningen kunnen kopen of huren. De initiatiefnemers mikken vooral op roze vijftig-plussers. Behalve homo’s, lesbiennes en transgenders zijn er ook mensen welkom die homo’s een warm hart toedragen.

Start project
De realisering van het project gaat overigens pas door als er zich genoeg mensen inschrijven. Deze fase van het project gaat binnenkort van start. Een eerder initiatief voor het verwezenlijken van een roze woongroep in de hofstad liep een paar jaar geleden op de klippen.

Reacties: 6

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Gerard Wiegerinck / adviseur wonen
Wat is er nou specifiek aan dit complex?

Ten eerste de zuurstokkenkleur. Ik neem aan dat er pannenkoeken op het dak komen te liggen?

Ten tweede de toewijzingscriteria waarin de sexuele geaardheid van de kandidaten een sleutelrol speelt. Ik dacht dat dat niet mocht.
Jan
En hetero's worden in dit wooncomplex gediscrimineerd zeker?
R. van Brakel / ambtenaar
Dat men een "woongemeenschap" wil realiseren vind ik een prima idee. Ook op andere plekken zoeken (gelijkgezinde) mensen elkaar op. Ik vind het echter wel jammer dat dit weer benadrukt moet worden door een roze kleurstelling.

Maar misschien moeten we bejaardenhuizen voortaan in de kleur grijs gaan bouwen zodat voor iedereen duidelijk is dat daar bejaarden wonen?
gerrie
Gelukkig zitten er in de welstandscommissie ook homo's.
Frans
Waarom is dit gebouw homovriendelijk? Vanwege de kleur?

Mag ik hieruit concluderen dat andere gebouwen homo-onvriendelijk zijn???Waarom?
een gewone burger van dit land
Lekker apart doen..... Win je vrienden mee...... Het moet niet gekker worden..
Advertentie