Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Hoe ziet nederland eruit in 2040?

Een jaar lang debatteren over de ruimtelijke toekomst van Nederland, dat is de insteek van het Jaar van de Ruimte, dat deze maand is begonnen.

30 januari 2015

Een jaar lang debatteren over de ruimtelijke toekomst van Nederland, dat is de insteek van het Jaar van de Ruimte, dat deze maand is begonnen. Waarover het zoal gaat: Op 4 februari streek het living lab Sense for Society neer in het Haagse stadhuis. Het lab zoekt naar antwoorden op de vraag hoe technologische ontwikkelingen zorgen voor meer en nieuwe informatie, bijvoorbeeld over verkeersstromen.

Ter gelegenheid van het verschijnen van de 3e Monitor Duurzaam Nederland (van de drie planbureaus en het Centraal Bureau voor de Statistiek) is op 5 februari het symposium Groene Groei, in Den Haag. Sprekers uit verschillende gelederen geven hun visie op de duurzame status van Nederland, de uitdagingen voor de toekomst en de rol van de overheid. Keynote spreker is Paul Ekins, directeur van de UCL Institute for Sustainable Resources van de Universiteit van Londen en lid van het UNEP International Resource Panel.

Diezelfde dag is er het Ruimtelijke kennis debat #9: een voorproefje op het boek De ruimtelijke metamorfose van Nederland 1988-2015, een uitgave van Nai010 en PBL die in juni verschijnt. In het boek wordt de ingrijpende ruimtelijke metamorfose beschreven, die door de Vierde Nota in gang werd gezet. De auteurs geven een toelichting en gaan in debat over het boek. Deze drie bijeenkomsten zijn gratis. Op de website www.wiemaaktnederland.nl staat de volledige agenda van het Jaar van de Ruimte.

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

N. van Koll / ambtenaar
Wie betaalt dit? Ik?
True
Groene groei is een lachertje, zonder geboortebeperking en immigratiestop kun je het vergeten, geen toekomst.



Wie maakte Nederland kapot?
Hans / afdelingsmanager
Het bekende recept: ronkende namen, titels en plannen. 30 jaar geleden wilde iemand ook een eiland voor de kust tussen Hoek van Holland en Den Haag als oplossing van alle problemen; nooit meer iets van gehoord. By the way: de nieuwe waddeneilanden in het Markermeer tussen Amsterdam en Lelystad staan niet eens op deze kaart. Dikke misser.
Advertentie