of 62812 LinkedIn

Heerhugowaard als eerste collectief aan de groene energie

In Heerhugowaard zijn al 1250 aanmeldingen voor collectieve inkoop van groene energie. Zij is de eerste die collectieve inkoop voor haar inwoners organiseert.
1 reactie
In Heerhugowaard hebben zich al zo´n 1250 mensen aangemeld voor de actie Heerhugowaard bespaart. De Noord-Hollandse gemeente is de eerste die een collectieve inkoop van groene energie voor haar inwoners organiseert. De voorinschrijving sluit 25 september. Daarna mogen energieleveranciers een bod doen.

Energieneutraal
Heerhugowaard is de eerste en op dit moment de enige gemeente waar de collectieve aankoop van energie zo wordt aangepakt. Er zijn wel projecten bekend waar gemeenten voor minima iets soortgelijks hebben georganiseerd.  ‘Wij hebben de ambitie om in 2030 energieneutraal te zijn. We juichen dit initiatief dan ook toe en proberen mensen te stimuleren mee te doen’, aldus een woordvoerder.

Garant
Heerhugowaard werkt samen met de Vereniging Eigen Huis die de collectieve regeling gaat uitvoeren. ‘Wij staan garant voor een goede afwikkeling voor de consument’, aldus een woordvoerder van de VEH. 

Vrijblijvend
Bij de collectieve energievoorziening worden alle inschrijvingen gebundeld. Daarna kunnen energieleveranciers in een veiling een aanbod doen voor een contract voor gas en groene stroom. De inschrijving is vrijblijvend. Door eerdere collectieve acties van de VEH besparen huishoudens nu al zo’n 200 euro per jaar op hun energienota, laat de gemeente weten.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door fred Gardner op
Het is wel mooi dat Heerhugowaard zo goedkope stroom probeert te regelen, maar is het ook wel de meest duurzame stroom. In de vergelijkingen wordt daar namelijk geen rekening meegehouden. Ook kan een keuze voor lokaal opgewekte stroom voor de locale economie ecologie en werkgelegenheid van belang zijn.
Ik zou zeggen vergelijk op dit punt ook eens met het aan bod van de Noordhollandse energie cooperatie

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners