of 58952 LinkedIn

Hedwigepolder voorlopig van de agenda

Het debat over de Hedwigepolder wordt voorlopige uitgesteld. Voormalig gedoogpartner PVV vindt het nu een onzalig plan.
Reageer

Het Tweede Kamerdebat over het deels onder water zetten van de Hedwigepolder wordt uitgesteld. Het stond gepland voor woensdagavond.

IJskast
Een meerderheid van de Kamer besloot woensdag op voorstel van de PVV het debat met staatssecretaris Henk Bleker (Landbouw) uit te stellen. De voormalige gedoogpartner van het kabinet vindt de geplande ontpoldering een onzalig plan. Het onderwerp moet daarom, in elk geval voorlopig, in de ijskast.

Onzinnig
PvdA-Kamerlid Lutz Jacobi was blij met het besluit en de steun van de PVV. ,,Een duur, halfslachtig en daarmee onzinnig plan is eindelijk van tafel”, stelde zij over het voorstel om een deel van de Hedwigepolder onder water te zetten als natuurcompensatie. De partij wil dat de hele polder onder water komt te staan.

GroenLinks noemde het besluit om het debat uit te stellen onverstandig. ,,De natuur kachelt elke dag achteruit. Natuurherstel kun je niet voor je uitschuiven'', stelde Kamerlid Liesbeth van Tongeren.

Garanties
Aan het standpunt van de Europese Commissie verandert niets, zo liet een woordvoerder van verantwoordelijk commissaris Janez Potocnik (Milieu) weten. Hij herhaalde dat Nederland tot half mei de tijd heeft om te reageren op de brief van de commissaris, of de reactie nu komt van een demissionair kabinet of niet. De commissaris eist in zijn schrijven van Den Haag verdere garanties dat de maatregelen in één keer worden uitgevoerd en dat er onmiddellijk wordt begonnen. Half mei moet er een uitgewerkt plan met details liggen en een tijdschema tot de geplande voltooiing in uiterlijk 2016. ,,We hebben om snelle acties gevraagd. De zaak speelt al veel te lang.''

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.