of 59185 LinkedIn

Hackaton zet DSO kracht bij

Amsterdam zoekt zo’n zestig designers en developers voor de Hackathon Omgevingswet, die zal plaatsvinden op 22 en 23 september.

Amsterdam zoekt zo’n zestig designers en developers voor de Hackathon Omgevingswet, die zal plaatsvinden op 22 en 23 september. Het doel is om binnen 36 uur slimme digitale oplossingen te verzinnen en zo de Amsterdamse burger van betere informatie te voorzien rond zijn plannen in de openbare ruimte.

Tegelijk hoopt de gemeente zelf te ontdekken hoe op een vernieuwende wijze met bestemmingsplannen, vergunningen en de beschikbare ruimte kan worden omgegaan. Ook de gemeenten Den Haag, Rotterdam, Eindhoven en het rijk zijn bij de hackathon van de partij.

De zestig deelnemers gaan aan de slag met de data en ervaringen van een afgerond project: de uitbreiding van ’t Brouwerij, een horecagelegenheid in Amsterdam-Oost. Bij de hackathon wordt onderzocht hoe dit proces met nieuw te ontwikkelen digitale tools makkelijker zou kunnen worden doorlopen. De resultaten van de hackathon moeten de ontwikkeling van het landelijke Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) stimuleren.

Dit DSO vormt een voorwaarde voor een succesvolle invoering van de wet en moet de samenwerking tussen burger, bedrijf en overheid via digitale middelen eenvoudiger maken. Maar de totstandkoming verloopt moeizaam. Dit voorjaar werd bekend dat het investeringsbudget voor het DSO niet toereikend is.

Ook is het de vraag of het stelsel voldoende functioneert als de Omgevingswet over een paar jaar van kracht wordt. Aanmelden voor de (gratis) hackathon kan tot 7 september. Het evenement vindt plaats op het NDSM-terrein in Amsterdam-Noord.

Meer informatie: www.amsterdam.nl/ Hackathon 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Petra op
Zouden de uitkomsten/vondsten van de hackaton niet bruikbaar zijn voor iedere gemeente in Nederland?