of 62812 LinkedIn

Haarlemmermeer kiest datacenters en locaties

Datacenter in Middenmeer.
Datacenter in Middenmeer. Aerovista Luchtfotografie / Shutterstock.com

De gemeente Haarlemmermeer wil specifieke bedrijventerreinen gaan aanwijzen als vestigingsgebieden voor groene, duurzame en innovatieve datacenters. Het voorstel van het college is om gematigd te groeien tot 2030, waarna de ruimte opraakt.

Tijdelijke bouwstop

Het ‘parapluplan datacenters’ bepaalt onder andere hoeveel hectare de gemeente wil faciliteren en op welke locaties en onder welke voorwaarden dat zou moeten gebeuren. Vorig jaar zomer kondigden Haarlemmermeer en Amsterdam een tijdelijke bouwstop van datacenters aan omdat, zo vertelt Wethouder Mariëtte Sedee (ruimtelijke ontwikkeling, CDA) nu in het persbericht, de ruimte schaars en het landschap van grote waarde is.

 

Onmisbare voorzieningen

‘Alleen de meest innovatieve, duurzame en groene datacenters zijn welkom’ vertelt wethouder Marja Ruigrok (economische zaken en innovatie, VVD). De gemeente verwacht dat bedrijven de komende jaren snel zullen digitaliseren en dat het dataverkeer fors zal toenemen. Datacenters zijn daarom een ‘onmisbare voorzieningen in onze maatschappij’, schrijft de gemeente, en ‘alles wat online gebeurt, is terug te leiden tot een datacenter.’

 

90 procent

Het datacenterbeleid, dat de juridische vertaling krijgt in het Parapluplan datacenters, is voor 90 procent klaar en het kan dus zijn dat het nog gewijzigd wordt. In oktober biedt het college het datacenterbeleid en het bestemmingsplan ter besluitvorming aan de raad aan.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners