Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Groene Hoofdstad 2018 van Europa: Nijmegen

Ljubljana mag zich dit jaar Europa’s Groene Hoofdstad noemen. Den Bosch en Nijmegen waren eerder ook al in de running maar legden het in de titelstrijd voor 2017 af tegen het Duitse Essen. Burgemeester Hubert Bruls reageerde woensdag in de Sloveense hoofdstad verheugd op de eretitel.

23 juni 2016

Nijmegen is uitgeroepen tot Groene Hoofdstad van Europa 2018. In het Sloveense Ljubljana hield de Gelderse stad Den Bosch en het Zweedse Umeå achter zich. De prijs wordt sinds 2010 uitgereikt en is bedoeld voor steden die het milieu op een uitmuntende manier een warm hart toedragen en baanbrekend zijn op het gebied van milieuvriendelijkheid.

Europees kampioen

Ljubljana mag zich dit jaar Europa’s Groene Hoofdstad noemen. Den Bosch en Nijmegen waren eerder ook al in de running maar legden het in de titelstrijd voor 2017 af tegen het Duitse Essen. Burgemeester Hubert Bruls reageerde woensdag in de Sloveense hoofdstad verheugd op de eretitel. 'Er is tenminste een Nederlands team dat Europees kampioen in juni is geworden.' Voor de mensen in Nijmegen had de burgervader nog het advies 'drink er nog maar een op'.

Milieuvriendelijk beleid

Volgens de gemeente is de titel bedoeld voor een stad die voorop loopt met milieuvriendelijk beleid, zoals duurzame energie, groene economie, duurzaam openbaar vervoer en fietsvervoer, duurzaam afvalbeheer en duurzaam waterbeheer. (ANP)

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie