of 61869 LinkedIn

Groene eilandjes moeten water Houten schoner maken

De gemeente Houten en hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden beginnen een proef met groene, drijvende eilandjes om de kwaliteit van het openbaar water in de gemeente te verbeteren. Op drie locaties in Houten wordt het drijvend groen aangebracht.

De gemeente Houten en hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden beginnen een proef met groene, drijvende eilandjes om de kwaliteit van het openbaar water in de gemeente te verbeteren. Op drie locaties in Houten wordt het drijvend groen aangebracht. 

Of de eilandjes daadwerkelijk bijdragen aan de waterkwaliteit is nog de vraag, maar gemeente en hoogheemraadschap willen met de groene eilandjes ook de beleving van het stedelijk water te verhogen. Houten probeert al langer om de waterkwaliteit te verbeteren. Samen met waterschap werden exotische woekerende planten als ongelijkbladig Vederkruid al uit het water verwijderd en zijn hardhouten beschoeiingen vervangen door natuurvriendelijke oevers. Ondanks die werkzaamheden blijkt dat de waterkwaliteit in het stedelijk gebied nog niet optimaal is, zeggen de overheden.


Het 'drijvend groen' in het stedelijk water kan een belangrijke kwaliteitsimpuls geven, denken ze. Maar of dat zo is wordt de komende drie jaar onderzocht. Bij een succesvolle proef worden de eilandjes op meer plekken ingezet. 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners