of 59082 LinkedIn

Groen licht Blankenburgtunnel

Coalitiepartijen VVD en PvdA hebben besloten om toch de Blankenburgtunnel aan te leggen. De tunnel werd eerder controversieel verklaard, maar is nu opgenomen in het regeerakkoord.
1 reactie

VVD en PvdA hebben besloten de Blankenburgtunnel aan te gaan leggen ten westen van Rotterdam. Dat staat in het regeerakkoord dat maandag is gepresenteerd.

Minder drukte
De zogeheten Nieuwe Westelijke Oeververbinding moet de drukte op de ruit van Rotterdam verminderen en komt tussen Vlaardingen en Maassluis te liggen. Een deel van de tunnelbuis wordt ingegraven om de polder te ontzien. Natuurclubs en omliggende gemeenten zijn echter nog steeds fel tegen de aanleg van de tunnel.

 

Oranjetunnel van de baan

Minister Melanie Schultz van Haegen gaf eerder de voorkeur aan de Blankenburgtunnel boven de Oranjetunnel, die westelijker op de kaart was ingetekend. Volgens haar is de Blankenburgtunnel goedkoper en lost deze de verkeersproblemen beter op. Ze kreeg begin april steun van VVD, PVV en CDA voor haar keuze.

 

Ijskast

Maar toen het kabinet twee weken later viel werd de kwestie door PvdA, PVV, GroenLinks, ChristenUnie, SP, D66 en de Partij voor de Dieren in de ijskast gezet. De PVV voerde aan toch nog liever een regionale studie naar de situatie te willen, in plaats van direct de plannen van de minister te steunen.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door BJH op
Het kaarte is niet compleet. De Blankenburgtunnel staat niet afgebeeld.