of 59345 LinkedIn

Groei Schiphol alleen bij voldoen voorwaarden

De staatssecretaris zei dat de minister het regeerakkoord wil uitvoeren. Ze benadrukte dat in het proces zorgvuldigheid voorop staat. Groei van Schiphol is alleen mogelijk er oplossingen liggen voor de veiligheid, het milieu en de overlast waarmee de directe omgeving te maken heeft, aldus Van Veldhoven.
4 reacties

Schiphol heeft alleen ‘enige ruimte’ om te groeien als aan een ‘heleboel’ randvoorwaarden is voldaan. ‘Het zal nog een puzzel worden om dat bij elkaar te brengen’, zei staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur) in de Tweede Kamer.

Groei na 2020
Ze moest daar uitleg geven over het interview van haar minister Cora van Nieuwenhuizen. Die zei maandag in de Volkskrant dat Schiphol na 2020 mag groeien. De VVD-minister kon zelf geen uitleg geven in het vragenuurtje omdat ze in het buitenland is.

Voorbarig
De minister is voorbarig geweest, menen Kamerleden. Ze neemt de burger niet serieus, stelde Cem Laçin (SP). Suzanne Kröger (GroenLinks) noemde het een ‘schoffering’. Jan Paternotte (D66) ergerde zich eraan dat Van Nieuwenhuizen de kwestie van veiligheid niet in het gesprek had genoemd.

Zorgvuldigheid
De staatssecretaris zei dat de minister het regeerakkoord wil uitvoeren. Ze benadrukte dat in het proces zorgvuldigheid voorop staat. Groei van Schiphol is alleen mogelijk er oplossingen liggen voor de veiligheid, het milieu en de overlast waarmee de directe omgeving te maken heeft, aldus Van Veldhoven. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Broadcaster (gemeenteambtenaar) op
Leg toch een heel nieuw Schiphol aan in de Markerwaard. Plek genoeg en kun je helemaal naar de moderne tijd, compleet met infrastructuur aanleggen. Kun je Lelystad en het oude Schiphol opdoeken.
Door Spijker (n.v.t.) op
Toename van het aantal vliegtuigbewegingen op de huidige locatie (Schiphol) wordt voor het milieu en de volksgezondheid een ramp. Na de laatste optimalisering is door de toename van het aantal vluchten de lawaaihinder reeds tot een maximum niveau gestegen.
Schiphol is daarom in de nabije toekomst nog slechts bruikbaar als de vliegverkeerstromen worden gesplitst (zakelijk/toerisme/vracht). Als verdere groei noodzakelijk is/wordt gevonden is het bovendien noodzakelijk om met spoed plannen te ontwikkelen voor een vliegveld in de Noordzee. Het Rijk heeft weer minimaal 10 jaar op haar handen gezeten!
Door Teunis op
Puzzelen is in Den Haag verheven tot kunst en net als bij een echte puzzel, staat de uitkomst op het voorbeeld. Het zijn hun eigen hypocriete speeltjes. Ach en wee over de CO2, en maar blijven uitbreiden (ook Lelystad nu weer). Hoezo hebben wij een voorbeeld aan 'onze' politici? Jan modaal maar betalen voor de energietransitie..... als het maar geen rekenen wordt, voor het zelfde geld (leuke woorspelling al zeg ik het zelf ;-) ) nemen ze kengetallen uit 1917, wordt er weer een 'worst' voorgehouden, die straks niet te verteren is.
Door Boris op
Ach, ze puzzelen er telkens een stukje Schiphol bij. En die Kamerleden hebben heel veel boter op hun hoofd, want die doen zelf niets anders dan de mensen in dit land niet serieus nemen...