Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Gouden handdruk voor omstreden corporatiedirecteur

Vooral vanwege wantrouwen over de beloning van de directeur (125 duizend euro per jaar) liet de Raad van Toezicht vorig jaar een forensisch onderzoek uitvoeren. Het onderzoek naar zijn salaris leverde geen onregelmatigheden op. Wel werd duidelijk dat de directeur te weinig meebetaalde aan zijn leaseauto, zonder toestemming en tegen de regels in zijn dochter in dienst nam en de schijn van belangenverstrengeling wekte door bijzonder veel personeel te huren van het bedrijf waar zijn vrouw werkt.

04 februari 2011
Directeur André Phiferons van woningcorporatie Huis & Erf met 3500 woningen in Schijndel en Sint-Michielsgestel mag worden ontslagen tegen een vergoeding van 100.000 euro. De kantonrechter in Den Bosch heeft dat bepaald omdat er een ‘zeer ernstig verstoorde verstandhouding’ met de Raad van Toezicht was ontstaan.
Belangenverstrengeling
Vooral vanwege wantrouwen over de beloning van de directeur (125 duizend euro per jaar) liet de Raad van Toezicht vorig jaar een forensisch onderzoek uitvoeren. Het onderzoek naar zijn salaris leverde geen onregelmatigheden op. Wel werd duidelijk dat de directeur te weinig meebetaalde aan zijn leaseauto, zonder toestemming en tegen de regels in zijn dochter in dienst nam en de schijn van belangenverstrengeling wekte door bijzonder veel personeel te huren van het bedrijf waar zijn vrouw werkt.

Onvoldoende ernstig
De kantonrechter oordeelt dat de overtredingen onvoldoende ernstig zijn om de directeur te ontslaan, mede omdat de Raad van Toezicht lange tijd niet doortastend heeft opgetreden. Maar omdat er geen vruchtbare samenwerking meer mogelijk is, mag Phiferons toch ontslagen worden, aldus de uitspraak.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Niek / jurist
De kantonrechter kan wel wat vinden over de juridische kant van de zaak, maar moreel vind ik het onacceptabel dat deze directeur zichzelf en zijn familie op deze wijze heeft verrijkt. En dat terwijl hij al een jaarsalaris van 125.000 euro opstrijkt. Ik weet niet wie hierdoor benadeeld is (huurders?, personeel?) maar ik zou het hem toch even duidelijk maken dat hij er niet op een eerlijke manier aan gekomen is en dat het aan hem is om zijn fouten recht te zetten. Pas als dat gebeurd is, kan hij iedereen weer recht in de ogen kijken.
Advertentie