of 59250 LinkedIn

Goeree groeit weer

Goeree groeit de komende tien jaar met 2,5 tot 5 procent. Jarenlang was het Zuid-Hollandse eiland een krimpregio, tot grote frustratie van het gemeentebestuur. Maar dat tij is gekeerd, mede door de intensieve eilandmarketing die de gemeente sinds twee jaar heeft ingezet.

De vlag ging uit op het gemeentehuis van Goeree-Overflakkee toen het Centraal Bureau voor de Statistiek vorige week de jongste cijfers publiceerde.

Goeree groeit de komende tien jaar met 2,5 tot 5 procent. Jarenlang was het Zuid-Hollandse eiland een krimpregio, tot grote frustratie van het gemeentebestuur. Maar dat tij is gekeerd, mede door de intensieve eilandmarketing die de gemeente sinds twee jaar heeft ingezet. Het aantal woningverkopen groeit 'ongekend', volgens de gemeente. Zowel nieuwbouw, bestaande woningen als recreatiewoningen.

Verantwoordelijk wethouder Arend-Jan van der Vlugt is dan ook in zijn nopjes met de nieuwe cijfers. ‘We hebben ons nooit neergelegd bij het fenomeen krimpregio. Op ons eiland zijn de voorzieningen rond wonen, recreatie, zorg en onderwijs perfect in orde en is de gemeenschapszin groot. Om dat zo te houden, hebben we in onze eiland- visie ook ingezet op kwalitatieve groei. Vanuit EilandMarketing wordt dit door ons, maar ook door steeds meer ondernemers en inwoners uitgedragen. Met elkaar kunnen we ervoor zorgen dat de kwaliteiten van het eiland waar nodig verder worden versterkt.’

Goeree-Overflakkee profileert zich met duurzame visserij, innovatieve landbouw, recreatie en watersporten. Ondertussen is het hard op weg om het meest duurzame eiland van West-Europa te worden, aldus de gemeente. In 2020 is het eiland volledig energieneutraal, door duurzame bedrijfsvoering, opwekking van zonne- en windenergie, energieopslag en de getijdencentrale in de Brouwersdam.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Plafond op
Duurzame visserij, duurzame bevolkingsgroei; humor om te lachen.