of 64621 LinkedIn

'Gemeenten moeten droppings op Hoge Veluwe verbieden'

Het Nationale Park De Hoge Veluwe wil een verbod op overlastgevende droppings in het gebied en roept gemeenten op zo'n verbod in te voeren. De aanleiding voor de oproep is een 'zoveelste incident' dat afgelopen vrijdag plaatsvond in Otterlo, bij één van de drie ingangen van het park.
4 reacties

Het Nationale Park De Hoge Veluwe wil een verbod op overlastgevende droppings in het gebied en roept gemeenten op zo'n verbod in te voeren. De aanleiding voor de oproep is een 'zoveelste incident' dat afgelopen vrijdag plaatsvond in Otterlo, bij één van de drie ingangen van het park.

Maatregelen

Vrijdag werd daar een groep studenten van de Delftse studentenvereniging Phoenix gedropt, meldt het Nationale Park in een verklaring. 'Er was sprake van openbare dronkenschap, vandalisme en geluidsoverlast. Alle betreffende studenten zijn bekeurd door de politie. De Parkdirectie zal de studentenvereniging en de TU Delft hierover aanschrijven en om maatregelen tegen de betreffende studenten vragen.'


Aanrijdingen

Volgens het Park vinden dit soort droppings vaker plaats. Op het terrein, een beschermd Natura 2000-gebied, leeft een grote diversiteit aan kwetsbare en veelal zeldzame planten en dieren, die volgens het Park 'vertrappings- en verstoringsgevoelig zijn'. Daarnaast leidt verstoring van het wild regelmatig tot aanrijdingen die 'voor de dieren noodlottig aflopen en ook niet zelden meer dan materiële schade voor mensen opleveren'.


APV

Volgens het Park kunnen gemeenten via de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) bepalen 'wat zij wel en niet toestaan binnen hun gemeentegrenzen'. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Nuchter op
Droppings zijn al lang verboden als er geen vergunning is. Immers natuurgebieden zijn afgesloten tussen zonsondergang en zonsopkomst. Dus "Zo is het wel op": oplossing ligt er al lang.
Door Bart (Beleidsadviseur) op
Mensen hebben ruimte nodig om te leven. Ik roep de landelijke politiek op om de bevolkingsgroei een halt toe te roepen. Met inmiddels 520 inwoners per vierkante kilometer is het genoeg geweest. Afgelopen 12 jaar kwamen er 1,3 miljoen mensen bij en komende 12 jaar nog eens 1,3 miljoen. We hebben hier 750.000 arbeidsmigranten in sectoren waar Nederland armer van wordt, zoals de distributie economie en de land- en tuinbouw. 23% van de studenten komt uit het buitenland. En hier komt nog eens bovenop de asielmigratie inclusief nareis van familieleden. De oorzaak: allerlei verdien modelletjes, politici die op hun handen zitten en andere onbenullen.
Door Natuur Friek op
Bekijk het eens positief. Al die lawaai-schoppende studenten zorgen er wel voor dat de Grote Boze Wolf weg blijft. En dat vinden de parkbewoners Hans en Grietje Moeflon prima!
Door Zo is het het wel op
Benieuwd hoe dat "verbod op droppings" er juridisch uit gaat zien.

Vacatures

Van onze partners

De nieuwste whitepapers