of 64120 LinkedIn

Gemeenten krijgen huisvesting nog niet voor elkaar

Gemeenten hebben nog steeds een enorme achterstand op de taakstelling van het huisvesten van vergunninghouders.
1 reactie

Dit jaar zijn er tot nu toe 18.089 vluchtelingen met een verblijfsvergunning (vergunninghouders) gehuisvest, 5.283 minder dan de bedoeling was. Toch is er een vooruitgang: er kregen dit halve jaar 1.300 vergunninghouders meer een huis dan in de laatste zes maanden van het vorige jaar. ,,Ondanks het feit dat de taakstelling niet gehaald is, geeft het aan dat gemeenten hard hebben gewerkt'', zegt Marco Florijn.

4700 per maand
Hij is ambassadeur van Platform Opnieuw Thuis, het samenwerkingsverband van overheden en betrokken organisaties. “Er wachten nog ruim 16.000 vergunninghouders in asiellocaties op een bericht dat ze kunnen verhuizen en dagelijks komen er nieuwe vergunninghouders bij. Zij houden bijna de helft van alle asielopvangplaatsen bezet. Dat is fors.” Gemeenten moeten in de tweede helft van het jaar 23.000 vergunninghouders huisvesten. Daar komt de achterstand nog bij. In totaal moeten gemeenten voor bijna 28.300 vergunninghouders woonruimte zoeken. Dat betekent gemiddeld 4.700 per maand. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Juul op
Blijkbaar is er geen probleem meer aangezien er heel wat AZC plaatsen leegstaan. Wooneenheden zien er prima uit. Menig dat en thuisloze woont slechter en studenten zullen hier ook blij mee zijn, Verblijfsvergunningen worden nog steeds voor 5 jaar afgegeven, dus laten we die tijd eens afwachten voordat we veel mensen valse hoop geven.